Over mij – Workshopleider

Esli heeft in de afgelopen vijf jaar veel ervaring opgedaan met het geven van slagwerk-workshops. Deze workshops waren vooral gericht op het bespelen van djembés en darbuka’s. In het bespelen van beide trommels heeft Esli op het conservatorium verschillende lessen gevolgd om het tijdens workshops helder te kunnen uitleggen en voorspelen.

De djembé is een zeer bekend Afrikaans slaginstrument, waar basisritmes op worden gespeeld, die afgewisseld kunnen worden met solo’s/improvisaties and breaks.

De darbuka (zie bovenstaande afbeelding) is echter minder bekend. Deze trommel uit het Midden-Oosten vraagt om een hele andere speelwijze met vaak ingewikkelde maatsoorten en onbekende ritmes: een extra grote uitdaging dus!

Verder geeft Esli ook bodypercussie-workshops. Bodypercussie is ook wat minder bekend, maar het gebruiken van het lichaam als een instrument biedt veel mogelijkheden. Ook hierbij geldt de mogelijkheid om een basisritme te maken met ruimte voor solo- en improvisatiemomenten en breaks et cetera.

Bodypercussie is daarom, net als djembé en darbuka, zeer geschikt voor alle leeftijden!